Jóga

Jóga története

A  jóga a keleti bölcselet egy formája, ami Indiában fejlődött ki a hinduizmus kulturális közegében. Több indiai bölcseleti munka tárgyalja és igen fontos szerepet játszik a hindu szellemiségben. Számtalan iskolája és ága van, a legelterjedtebb a hatha jóga.  A keleti bölcsességét a nyugat is hamar átvette, saját civilizációs rendszerébe illesztette. A szellemi része kevésbé van fókuszban, inkább a testi egészségre gyakorolt hatását hangsúlyozzák nyugaton. Az órán ászanákat (jógapózokat), és légzőgyakorlatokat gyakorlatokat végeznek, illetve az óra végén rövid relaxációval zárul a gyakorlás.

Mikor jógázzunk?

Mondhatnánk, hogy amikor időd engedi. De leginkább akkor, amikor jól esne egy kicsit megállni, kiszakadni a rohanó hétköznapokból és újraindítani a “rendszert”. Nálunk ezt bármikor megteheted!

Az elme kitisztítása és a test átmozgatása hatékonyabbá teszi/változtatja a mindennapokat. Sokféle jógairányzat van, nálunk az órákon olyan pózokkal találkozhatsz, amelyek a mai modern élet kihívásaira válaszolnak. A mindenki számára érthető és kivitelezhető gyakorlatok segítenek abban, hogy ma jobban érezd magad, mint tegnap.

A jógagyakorlatok által a fizikai fittség elérése mellett, az elme nyugalmi állapotba kerül.  Ebből az egységes állapotból profitálhatsz a legtöbbet a hétköznapok során. A jóga segítségével megteremtheted az egyensúlyt és a harmóniát az életedben! 

Az óra végeztével pozitív energiával feltöltődve, újult erővel vághatsz bele a nap hátralévő részébe!

Jóga óráinkat kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk, hiszen mindenki a saját szintjéhez képest gyakorol, és önmagához mérten fejlődik.

Itt nálunk az Ozoana Wetsben is olyan jóga órákon vehetsz részt, ahol a kelet bölcsességét és a nyugat tudását ötvözzük.