AromaYoga®

Mi az Aroma Yoga®?

Az aroma yoga® rendszerét Tracy A. Griffiths terapeuta a Life Energy Institute egyik alapítója alkotta meg tíz évvel ezelőtt az aromaterápia, a jóga és a polaritásterápia módszereiből. Tracy egy barátnője jógaóráján vett részt, aki megkérte, hogy a résztvevőknek adjon egy illóolajat az órán. A résztvevők olyan tapasztalatokról számoltak be, amelyekről álmodni sem mertek: szinte újjászülettek, és teljesen ellazultak. Ezután Tracy kidolgozta a rendszert. Fontosnak, hogy ez egy kerek, működő és az újabb tapasztalatok által folyamatosan fejlődő rendszer. Az aromaterápia mellett a polaritásterápia módszerével dolgozik az aroma yoga®. Ezt a módszert Randolph Stone dolgozta ki az energiával dolgozó módszerekből, részben a jógából.

Kollégánk, dr. Onozó Emese  Magyarországon az egyetlen aroma yoga® oktató, 2015. novembere óta tart rendszeresen aroma yoga® órákat.

Ahogyan a jógát, az illóolajokat is évezredek óta használják az test-elme kapcsolat kiegyensúlyozására.
Mivel a szaglás a legegyszerűbb út az agy limbikus rendszerébe, ahol az emlékeket, ösztönöket és életfunkciókat ellenőrzi és feldolgozza, az órákon Emese mindig speciális tisztaságú és minőségű illóolajokat használ.
Az illóolajok koncentráltabbak a gyógynövényeknél, a hatásuk szinte azonnal érezhető, akár hidegen porlasztod a levegőbe, belélegzed vagy helyileg alkalmazod.

Íme néhány az illóolajok jelentős előnyei közül:

  • Javítják a mentális tisztaságot, a tisztánlátást,
  • Könnyítik a stresszkezelést,
  • Javítják az alvás minőségét,
  • Csökkenthetik az izom- és ízületi fájdalmat,
  • Támogatják az immunrendszert.

Az Aroma Yoga® olyan erőforrás, amely által a tudatosság és jelenlét mélyebb állapotába kerülünk, hiszen az illóolajok használata elmélyíti a jógagyakorlást. A csakrák és elemek mentén haladva hangolódunk rá egy-egy témára a programok során.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egyedi ajánlatokért és még több hasznos információért iratkozz fel.

Mi történik egy órán?

Emese a bal tenyeredbe cseppent az illóolajból, azt mélyen belélegzed. Megfigyeled, hogy milyen hatással van rád. Emlékeket, érzeteket, érzéseket hoz majd fel. Ezután teszünk valamilyen mozdulatot, ami újabb élményt nyújt.
Az óra végén kisimultan, kipihenten, elvarázsoltan ülsz fel a relaxációból.

Kinek ajánljuk, mitől más?

Minden aroma yoga® oktató biztonsággal használja az illóolajokat, így kérlek, hogy jelezd előre, ha várandós vagy, rendszeresen gyógyszert szedsz valamilyen állapotra, vagy műtéten estél át, valamelyik illóolaj illatát nem szereted, esetleg allergiás vagy rá, hogy vigyázni tudjon rád.
A mozgást bárki végezheti, a gyakorlatok harmonizáló hatásúak, és az aroma yoga® kellemes időtöltés!

Üzenetküldés