Ozoana módszer

Hogyan jött létre az Ozoana?

Az Ozoana Method-ot Kádár Zoltán és dr. Heitz Anikó közösen fejlesztette ki.

dr. Heitz Anikó 11 éve találkozott először a jógával. Széles skáláját kipróbálta, hogy megoldást találjon kiegyenesedett gerincproblémájára. Több önismereti tréningen is részt vett, ahol ráébredt, hogy a legtöbb problémánk hátterében mi magunk állunk. Helytelen megszokásaink és mintáink azok, amelyek bemerevítik a testünket és az élethelyzetünket. Anikó saját magán kísérletezte ki az Ozoana módszer eszköztárának elemeit, melyeket a mai napig folyamatosan fejleszt. 

Kádár Zoltán 30 éve jógázik és 25 éve foglalkozik jógaoktatással. Munkássága során több jógairányzatot és a keleti mozgást tanulmányozott. Kutatásai során azt látta, hogy a nagy irányzatok azért hatottak erősen az emberekre, mert az adott kor emberének problémáira voltak alakítva. Megfigyelve tanítványai problémáit, arra jutott, hogy életformánk megváltozásának következtében a 21. század emberének teljesen más gondjai vannak, mint több száz vagy ezer éve. Megvizsgálva az általános testtartáshibákat, a jóga ősi technikáira alapozva létrehozta az Ozoana módszert, ami a mai modern emberre szabott mozgásrendszer. 

Anikó és Zoltán 2 és fél évvel ezelőtt közösen kezdte el az Ozoana módszer kidolgozását és megvalósítását. Egy olyan testtartásjavító módszert hoztak létre a mai kor emberének, amely elindít a testben egy önregeneráló folyamatot. Az Ozoana Method 7 modulból áll. Az első modul, amelyet jelen pillanatban oktatunk, a helyes testtartásról szól, amely a későbbi moduokl alapját képezi. 

Mi az ozoana?

Egy módszer, ami Rólad szól, és vigyáz Rád! Egy rendszer, ami a mai kor emberének segít jobb életet élni. Mert nem csak az a fontos, hogy meddig élsz, hanem az is, hogyan! Az utóbbi néhány évtizedben robbanásszerű technikai fejlődés ment végbe a világban. Már nem kell kilométereket gyalog megtennünk, kimenni a kúthoz vízért, amiért nagyon hálásak lehetünk. Cserébe viszont különböző fizikai-, mentális-, és érzelmi mellékhatásokkal is szembe kell néznünk. Fizikumunk fokozatosan gyengül, struktúránk pedig torzul a mozgásszegény és javarészt ülő életmód következtében.

Ahhoz, hogy élvezhesd ennek a kornak az áldásait, az Ozoana módszer egy olyan eszköztárat ad a kezedbe, melynek segítségével Te minimalizálhatod a civilizációs mellékhatásokat. Ha az életed nem abba az irányba halad, amerre szeretnéd: Íveld újra! Segítünk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Egyedi ajánlatokért és még több hasznos információért iratkozz fel.

Mi történik veled az Ozoana gyakorlás során?

  1. Megismerheted saját mozgásmintáidat, rossz szokásaidat a mozgásodban, tartásodban. Megértheted, mit miért csinálunk az órán, mire hatnak a gyakorlatok.
  2. Különleges/Egyedi gyártmányú eszközeivel, és folyamatos gyakorlással ráérezhetsz arra, milyen is újra jól mozogni, és jól tartani magad. Amennyiben tanfolyamra jössz, az alapozó órákon (10 alkalom), meghatározott tematika segítségével ismertetjük meg veled a testedben zajló -mozgásszervrendszert érintő- folyamatokat, a leggyakoribb problémák forrását és kiküszöbölési lehetőségeit. Az elmélyítő órák (10 alkalom) végére már képes leszel Te is észrevenni és felülírni a negatív mozgási szokásaidat, és korrigálni a tartásodat. . A tanfolyami órák között sem engedjük el a kezed! Minden óra után kapsz egy otthon végezhető videós gyakorlatsort. Napi 15-20 perces gyakorlással hatványozottan érezheted a változást!
  3. Ha a tudás a kezedben van, azt már nem veheti el tőled senki! Ekkor már csak egy dolgod van: gyakorolni. 🙂 Ha valamit nem használunk, az visszafejlődik. Ez a helyzet az izmokkal is. A folyamatos tréning a biztosíték arra, hogy el tudják látni a feladatukat. Ehhez nyújtanak segítséget a gyakorló órák, ahol már kevés magyarázat és sok mozgás várható. Eljöhetsz akkor is, ha még nem voltál tanfolyami órákon, és kipróbálhatod, milyen érzés biztonságban edzeni!
  4. A folyamatos gyakorlással egyszer csak észreveszed, hogy a mindennapokban is már másképp mozogsz. A tudatosság már nem igényel koncentrációt, az izmaid, mozgásod átállnak a helyes működésre. Így beépül a védelem a mindennapi mozgásodba, és egy lépéssel a fájdalom előtt jársz!

Mit ad az OzoanaMethod?

Újra bekapcsol(ód)ás érzése 

A helytelen tartás egy sor betegség alapja lehet, erről jó tudni! A tartásproblémák sokszor kikapcsolódott vagy túlfeszülő izmok miatt jönnek létre, de ez fordítva is igaz. A nem megfelelő struktúra túlterhelheti az izmokat (mivel kompenzálni próbálják a helytelen tartást), és ez is okozhat később problémát. A gyakorlatok során a csontos alapok beállítása után használatba állítjuk azokat az izmokat, melyek szükségesek a helyes testtartás biztosításához, és megmentjük az indokolatlanul dolgoztatott képleteket.

Fájdalom nélkül élni

A mozgás során, ha fájdalmat érzel, annak oka megismerhető. Akár meg is szüntethető, amennyiben egy rossz mozgásminta vagy tartás az alapja. Ha valamilyen akut egészségügyi probléma a fájdalom oka, akkor jobb, ha orvossal konzultálsz, hogy javasolt-e a mozgás Neked.

Vitalitás

Az egészséges test rugalmas és erőt sugárzó egyben. A helyes ismeret birtokában végzett mozgás erőt, stabilitást és egyúttal mobilitást ad.

Biztonságérzet 

Védelem a mozgás során. Ha ismered a védelmi pontokat, biztonsággal mozoghatsz nem csak az órán, hanem egy idő után a mindennapokban is.

Tudatosság

Lépésről-lépésre, az ismeret birtokában, a ráéreztetésen keresztül tudatosan teszed a mindennapjaid részévé a tanultakat.

Újra hangolás

A régi mozgásminták újra /átdefiniálása, a test működésének újra hangolása lehetséges, és megvalósítható kortól függetlenül

Önrendelkezés

Képes vagy visszaszerezni – visszaadni magadnak – az életed feletti rendelkezést. Amikor önrendelkezővé válsz, az életed meghatározójává válsz.

Fejlődés

A módszer már több száz gyakorlónak segített kisebb-nagyobb problémájuk megoldásában, a mozgásuk újra szervezésében. De Nem csak te fejlődsz a gyakorlással, hanem maga a módszer is. A tapasztalatokat folyamatosan beépítjük a gyakorlásba, fejlesztjük magunkat és a rendszert/módszertant is. Egyelőre az I. modult oktatjuk, aminek neve: „Vissza a helyes testtartáshoz!”. Úgy gondoljuk, hogy alapok nélkül nehéz várat építeni, ezért kezdjük a test struktúrájának helyreállításával a küldetést.  De hamarosan bővül a repertoár:  7 fontos életterület, hozzá 7 modul. Stresszkezelés, érzelmi-, mentális tisztítás, őszinte kapcsolódás, stb. Ha velünk gyakorolsz, a fejlődés nem áll meg!

Üzenetküldés